top of page

HE TOOK HIS SKIN OFF FOR ME

Krátké filmy se dají hrubě rozdělit na tři skupiny. Nudné, vtipné a divné. He Took His Skin off for Me je na 100% divný.... Možná trošku nechutný. (Lidem, co nemají rádi krev bych ho nedoporučovala a vegetariánům tuplem ne.) K posouzení tohoto si stačí přečíst název.

Připomínám, že to má 11 minut, takže jestli nemáte rádi spoilery, radši se na to koukněte. (Seriously...jestli máte nápad jak napsat o filmu, co trvá jako průměrná sprcha a neprozradit děj, sem s tím.)

HTHSofm (Really?) je film o obětavém boyfriendovi, který (Jak už název napovídá...) si sundal kůži aby udělal svý holce radost. Nebo se to dá brát taky tak, že je to o holce, která je rozmazlená blbá kráva a nelíbí se jí, že z jejího miláčka crčí krev, protože si sundal kůži. Kvůli ní.

Jo, je to přesně tak absurdní jak to zní. Jako, chápu hardcore vyjádření neopětované lásky, či kýho ďasa... Ale Vážně? Vážně? Takhle hluboko jsme? Nestačí nám něžné náznaky, nebo tak něco? Vážně potřebujeme projevovat lásku/důvěru/otevřenost/dosaď jakékoliv další libovýznamné slovo stahováním kůže? Kam zmizel hluboký hártbrejking prožitek?

Takovýhle filmy se tváří velice umělecky, ale spíš mi přijde, že slovo „umění“ je poslední dobou nahrazováno pojmem „levná umělá krev“. Teda až na věci typu Breathe, což je o holce, kterou vidíš jenom když nedejcháš. Tam se zas umírá na nedostatek kyslíku. (Tumblr/ČSFD/dosaď cokoliv jiného o tom v životě neslyšeli, což mne velmi udivuje. Je to totiž děsně deep. A taky děsně blbě k sehnání.)

Nedávná minulost
bottom of page